Το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών Γ΄Τάξης του Τομέα Γεωπονίας και Περιβάλλοντος στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος
« ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη με τις συνοδούς καθηγήτριες Δουλγεράκη Χρυσοβαλάντου και Σαρρή Ελένη σε Ιχθυοπωλείο και κρεοπωλείο στην πόλη της Κατερίνης. Στο ιχθυοπωλείο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» ο ιδιοκτήτης κ. Κωστόπουλος Γ. μας ενημέρωσε τόσο για τον χώρο της Αλιείας ( προμήθεια-παραλαβή-μεταφορά-εμπόριο προϊόντων) όσο και για τις δυσκολίες του επαγγέλματος καθώς επίσης απάντησε και με κάθε λεπτομέρεια στις ερωτήσεις των μαθητών και έλυσε απορίες που προέκυψαν. Στο κρεοπωλείο του κ. Κωνσταντίνου Φουρκιώτη επίσης ο ιδιοκτήτης μας πληροφόρησε τόσο για τις προτιμήσεις σε κρέας των καταναλωτών, τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά, τον τρόπο συντήρησης των προϊόντων, τις κοπές και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν καθώς και για το επάγγελμα του κρεοπώλη. Είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε επίσης για σπάνια είδη αλιευμάτων και κρέατος καθώς επίσης και για διάφορους τρόπους μαγειρέματος αυτών. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο. Η εμπειρία ήταν μοναδική.